Tony Perotti

Toni Perroti is in de wereld van luxe lederwaren geen onbekende. Het bedrijf heeft sinds de start in 1970 een reputatie opgebouwd wat betreft klassiek Italiaans design die je terugziet in elk product dat Perroti door de jaren heen in de markt zette. En dat is nogal wat. De Italianen hebben in de loop der jaren vele inmiddels klassieke handtassen gelanceerd en bieden daarnaast een complete lijn prachtige, hoogwaardige reisbagage. Alsof datr nog niet voldoende is, kun je bij Perotti ook terecht voor de fijnere lederwaren zoals portemonees en portefeuiles.

Tony Perotti profileerde en specialiseerde zich in de beginjaren ’70 als ‘Italina Design’ ontwerp studio. Inmiddels hebben ze naam gemaakt met prachtige, met vakmanschap gemaakte lederwaren. En hebben ze een reputatie hoog te houden as het gata om milieu- en omgeving-vriendelijk ontwerp. Ze gebruiken alleen lokaal, Italiaans leer waarvan de herkomst bekend is en voor het looien alleen gifvrije producten. In veel gevallen is zelfs de verf milieuvriendelijk. Die bestaat namelijk steeds vaker uit het extract van planten en zelfs groenten.

Tony Perotti biedt een enorm breed scala aan lederaren. Van tassen tot portefeuilles en van simpele, maar bloedmooi ontworpen sleutelhangers tot een complete, robuuste lijn reisbagage waarmee je probleemloos de hele wereld doorkruist.

Het assortiment van Tony Perotti is onderverdeeld in verschillende collecties. Meest bekende zijn waarschijnlijk de Oronero Collection en de Italico Collectie. Grote overeenkomst is dat voor elke collectie het beste Italiaanse ‘nappa’ leeer wordt geselecteerd. En daarnaast zijn er nog twee opvallende overeenkomsten die Tony Perotti maken tt unieke producten: het opvallende, stijlvolle Italinaase design en (en dat is een uitzonderlijke combinatie) gebruiksgemak en slim ontwerp, vooral wat betreft het overzichtelijke interieur van de tassen. Stuk voor stuk redenen waarom de handgemaakte priducten van dit merk een hele leven lang meegaan en soms van generatie op generatie wordt doorgegeven.