The Bridge

In 1969 was het Italiaanse Scandicci, onder de rook van het inspirerende Florence, een Italiaans dorp zoals er in Toscane zoveel zijn. Daar kwam verandering in toen 5 mannen de krachten bundelden en ‘The Bridge’ begonnen. Tegenwoordig een van de meest toonaangevende spelers in de Italiaans emarkt voor lederwaren. In Scandicci is de rust overigens inmiddels weer enigszins terugekeerd. De kleine werkplaats war het allemaal begon, werd inmiddels vervangen door grotere productiestudio’s net buiten het dorp.

Wat The Bridge bijzonder maakt is dat het Italiaans vakmanschap en Italiaanse verfijning combineert met klassiek Engels ontwerp. Vandaar ook overigens de naam van het merk.

De tassen van The Bridge worden gemaakt met het allerbeste leer dat Italië te bieden heeft. Dat wordt verweerkt met een slimme combinatie van traditioneel vakmanschap en industriële proccessen waardoor de kwaliteit nog beter te waarborgen is.

Het leer wordt bewerkt volgens een eeuwenoud Italiaans ‘recept’. Daarbij worden plantaardige kleurstoffen gebruikt in plaats van de gebruikelijke chemische materialen. Het resultaat is opvallend zacht aanvoelend leer met een prachtige, diepe glans die het materiaal niet alleen mooier maakt maar ook beter beschermd en moeilijker na te maken.

Thе Bridge bedenkt, ontwerpt en produceert haar tassen in eigen huis. Onder de Toscaanse zon wordt het leer geselecteerd, gesneden, verwerkt tot adembenemde mooie tassen en wordt de kwaliteit gecontroleerd voordat een Th Bridge tas in de winkel verschijnt. Het proces zorgt voor kaliteit en duurzaamheid. Een tas van The Bridge koop je voor het leven.