Samsonite

Eerst was er een koffer… Samsonite staat vooral bekend om zijn koffers. Zowel de ‘echte’ koffers voor op reis als de zakelijke aktenkoffers. Samsonite tassen zijn minder geliefd en daar moet maar eens verandering in komen. Samsonite maakt namelijk prachtige tassen in elk denkbaar formaat, elk denkbaar model en in elk denkbare kleur.

Samsonite werd meer dan een eeuw geleden opgericht door Jesse Shwayder іn Denver, Colorado, USA. Het merk produceert een immens scala aan reisbagage: van de meest basic tas tot gecompliceerde, hightec koffers van voor de ruimtevaart ontwikkelde materialen. Als het om tassen gaat is Samsonite niet het merk dat als eerste in je opkomt als je een tas zoekt voor naar de opera of op je bruiloft. Maar als duurzaamheid en gebruiksgemak hoog op je lijstje staan, terwijl kleur en design ook belangrijk zijn, dan is een tas van Samsonite waarschijnlijk waar je naar op zoek bent.

Samsonite heeft inmiddels ook een reputatie als het gaat om innovatieve oplossingen. De ‘business backpack’ bijvoorbeeld. Een prachtige samensmelting van het traditionele zakelijke koffertje, de laptoptas en een multifunctionele rugzak.