Samsonite

Met de Bijbelse figuur Samson als inspiratiebron, ontwikkelde Jesse Shwayder begin vorige eeuw het inmiddels iconische merk ‘Samsonite’. Reizen was destijds voorbehouden aan de rijken der aarde. Alleen zij hadden het geld en de tijd om de wereld te ontdekken. Om hun kostbare bezittingen veilig van hot naar her te vervoeren ontwikkelde Shwayder stijlvolle, sterke, houten reiskoffers. Hij maakte er naam mee die het merk tot op de dag van vandaag marktleider maakt.

In de eeuw die volgde zette Samsonite regelmatig de wereld op zijn kop met opvallende innovaties. Zo was Samsonite de eerste met een koffer op wieltjes – een ware revolutie in het reizen. Maar ok de allereerste soepele koffer met een frame uit vinyl was van Samsonite, net de eerste koffer uit lichtgewicht magnesium en ABS en de eerste moderne koffer met een georganiseerd interieur.

Er veranderde veel in de eeuw die achter ons ligt, maar de insteek van Samsonite bleef al die jaren hetzelfde. Samsonite is nog steeds een innovatief merk dat meebeweegt met de tijd. De reiziger van vandaag stelt andere eisen dan gisteren. Er ontstaan voortdurend nieuwe trends. Samsonite volgt die op de voet. Het blijft koploper met opvallende designs en slimme oplossingen. Sprekende voorbeelden van die voorsprong zijn de recent geïntroduceerde Samsonite Cosmolite® en Short-LiteTM.