Rimowa

rimowa_400_official_dealerRimowa koffers kom je tegen in alle uithoeken van de wereld. Een Rimowa koffer is ‘thuis’ in mondaine badplaatsen, het tropische regenwoud, glanzende hotellobby’s, intercontinentale jets en puffende bergtreintjes. Met meer dan een eeuw ervaring en miljarden reiskolometers achter de rug, is Rimowa de reisgenoot waar miljoenen mensen dag-in dag-uit op vertrouwen.

Rimowa biedt koffers van ‘traditioneel’ aluminium of van lichtgewicht, hightech polycarbonaat. Je herkent ze aan de ‘Groove’ – de ribbelstructuur die ver teruggaat in de geschiedenis van het bedrijf. Die gescheidenis begon in 1898 in Keulen. Wat Rimowa koffers uniek maakten was de uitgekiende constructie. Ze waren lichter dan de concurrent maar minstens zo stabiel en stevig.


uitroepteken60De Grote Tas is door Rimowa geselecteerd als “Official Dealer”.


“The original luggage with the grooves”
In 1937 bracht Rimowa ’s werelds eerste aluminium koffer op de markt. Niet veel later maakt de wereld kennis met de kenmerkende Rimowa-ribbel, oftewel de ‘Groove’.

rimowa-vliegtuigDie legendarische groove is geïnspireerd op de vliegtuigen uit de pioniersperiode van de vliegtuigbouw. Stoere, rinkende machines die je herkent aan de aluminium structuur met ribbels die parralel aan elkaar van de staart tot de neus voor stevigheid zorgen. Die ribbels geven Rimowa koffers hun kenmerkende uiterlijk. Het maakt ze sterk, robuust en veilig maar ook stoer en uniek.

De Rimowa-ribbel is nog altijd toonaangevend voor veel van de designs. De uitgebreide collectie biedt inmiddels voor een ieder die een koffer met een hoge belastbaarheid en tijdloze look zoekt de juiste oplossing. Niet meer alleen voor de internationale jetset zoals in de jaren ’50, maar voor een brede groep wereldreizigers.

Hout, aluminium en polycarbonaat
Rimowa was de eerste fabrikant die houten koffers licht en stabiel kreeg. Later de eerste die succesvol aluminium wist te gebruiken, zelfs in lichtgewicht waterdichte koffers. Begin deze eeuw zette Rimowa de kofferwereld opnieuw op zijn kop met de eerste koffers van polycarbonaat – niet toevallig wéér een product uit de luchtvaartindustrie.

Ruim assortiment
Rimowa heeft de koffer die u zoekt. Het assortiment is breed en diep. Het loopt van de elegante, tijdloze retrocollectie Classic Flight-koffers tot de Salsa Deluxe van glanzende polycarbonaat met unieke, intelligente details.

assortiment-topas