Jost

Jost werd opgericht in 2002 door Dietmar (je had het kunnen weten) Jost. Het is een serie tassen en accessoires met een eigen ‘looks’. Het merk werd een hit door de inmiddels wereldberoemde variatie op de bekende ‘messenger bag’.

Wat Jost uniek maakt is het uitgesproken ontwerp zonder dat er gebruik wordt gemaakt van buitenissige, schreeuwerige of opdringerige details. Sterker nog: de tassen, rugzakken, laptopkoffers en zelfs de ‘kleine lederwaren’ van Jost ogen strak en op het eerste gezicht zelfs een beetje simpel.

Dat is niet toevallig. Dietmar Jost is een uitgesproken liefhebber van heldere lijnen en duidelijkheid. Je ziet het terug in al zijn ontwerpen. Overigens beperkt Jost zich niet tot leer. Het merk deinst er niet voor terug om voor bepaalde details kunststof te gebruiken als dat functioneler is dan het traditionele leer.

Looks zijn belangrijk, maar functionaliteit wordt nooit uit het oog verloren. De tassen hebben bijna zonder uitzondering een ruim interieur. Dat geldt voor de tassen voor de zakelijke markt maar ook voor de tas die zijn ontworpen voor een middag in de stad, een ontspannen trip naar het strand of een weekendje in een verre stad.

Jost is inmiddels ook buiten Duitsland een begrip onder de liefhebbers van leren tassen waarover is nagedacht. Geen 13-in-een-dozijn maar unieke producten, elk met zijn eigen verhaal.