De Rooy

Het begon vlak na de Tweede Wereldoorlog in een kleine werkplaats in Amsterdam. Inmiddels is De Rooy Lederwaren vanuit Waalwijk uitgewaaierd over heel Europa. Compromisloze kwaliteit, functioneel gebruiksgemak en duurzame materialen zijn de basis onder een opmerkelijke collectie tassen.

H.J. de Rooy Lederwaren, zoals het bedrijf officieel heet, is een bekend en vertrouwd gezicht in de wereld van luxe lederwaren. In een halve eeuw groeide het bedrijf van een klein, lokaal opererende werkplaats uit tot een gerenommeerde en toonaangevende speler in de branche.

De designers van De Rooy verrassen keer op keer met tassen die verbazen en opvallen. Tassen die niet alleen prachtig zijn om te zien en nét een paar pasjes vooruitlopen op het tijdsbeeld, maar die ook opvallend slim zijn ontworpen. Stijl, allure en ‘levenslang’ plezier.

Dat geldt trouwens niet alleen voor de tassen maar ook voor de ‘klein lederwaren’ die Rooy produceert: portemonnees en portefeuilles maar ook bijvoorbeeld penhouders, polstassen en sleuteltasjes.

De rijke geschiedenis en blinkende reputatie verdiende De Rooy niet alleen met prachtigem doordachte ontwerpen. Ook het vakmanschap dat binnen bedrijf wordt gekoesterd en de liefde voor het prachtrige ambacht draagt bij een het succes.