Castelijn & Beerens

Toon me je tas en ik vertel je wie je bent. De tas die je kiest zegt iets over je persoonlijkheid en karakter. Wie kiest voor een tas van Castelijn & Beerens, kiest met volle overtuiging voor stijl en klasse.

De geschiedenis van Castelijn & Beerens gaat terug tot 1945. In de schaduw van de Tweede Wereldoorlog besloten Walter Castelijn (meesterstikker) en Marinus Beerens (meestersnijder), twee vakmannen met een geweldige reputatie, om samen te gaan werken. Daarmee was Castelijn & Beerens feitelijk geboren, In de beginjaren maakten de compagnons voornamelijk riemen, handtassen en conferentiemappen.

Vanaf het allereerste moment was glashelder dat het merk stond voor creativiteit, het best denkbare leer en ouderwets, toegewijd vakmanschap. Vanuit Waalwijk werd stap voor stap heel Nederland verovert. En later grote delen van de wereld. In het familiebedrijf staat inmiddels de derde generatie aan het roer. In zakelijke zin, maar zeker ook creatief.

Wie kiest voor een tas van Castelijn & Beerens kiest voor een in de basis traditioneel, klassiek ontwerp met moderne, vooruitstrevende details. De tassen worden gemaakt van het allerbeste, met de hand geselecteerde leer. Zr zijn beschikbaar in prachtige, diepe, heldere en vooral gedistingeerde kleuren.

Door de immense populariteit van Castelijn & Beerens loert een levensgroot gevaar: er zijn neptassen in omloop. Replica’s die voor iedereen even makkelijk te herkennen zijn. De meest effectieve manier om te achterhalen of het een ‘echte’ C&B is of een ‘nepper’ is door de stiksels goed te bestuderen. De stiksels van de authentieke tassen van Castelijn & Beerens is soms bijna onzichtbaar. Door de gebruikte techniek, maar ook omdat de stiksels in exact dezelfde kleur zijn uitgevoerd als het leer. Gaat het om een tas met meerdere kleuren, dan veranderen de kleuren van de stiksels mee.