Bree

In 1970 startte freelances Wolf Peter Bree en zijn echtgenote Renate het bedrijf dat we nu kennen als Bree. Het echtpaar was gefascineerd door de ontweprevolutie van de beginjaren ’70. Daarnaast had het stel een liefde voor het ruigere buitenleven. Leer werd dan ook al snel hun favoriete materiaal. Ze realiseerden hun dromen en hun ideeën en Bree was geboren.

Hoewel inmiddels bijna een halve eeuw op de markt, blinken de tassen van Renate en Peter Bree nog steeds uit door hun ontwerp, kwaliteit en hun stijlvolle uitstraling. Een tas van Bree herken je meteen.

Die jaren ’70, die ‘Zeitgeist’,  zie je bij tijd en wijl nog steeds terug in het ontwerp van het echtpaar Bree. Het is een tijd waarin vorm en functie steeds vaker in elkaar overliepen. Bovendien was vakmanschap in die tijd nog steeds vereiste en was er niet veel meer voorhanden dan natuurlijke materialen. Nier vreemd dus dat Bree op basis daarvan een prachtige, brede collectie lederwaren wist op te bouwen met daarin een aantal klassiekers.

Dat betekent niet dat de ontwerpen van Bree op elkaar lijken. Juist niet. Elke tas van Bree is een kunststukje opzich met een eigen identiteit en een uniek verhaal. Stijl en allure hebben bij Bree altijd op de voorgrond gestaan.

Tel daarbij op het beste Duitse leder en vaardige leerwerkers en je hebt een serie tassen die een leven kang meegaan.

Bree heeft nóg een reputatie hoog te houden. Namelijk die van betaalbare luxe en design. Daarmee is niet gezegd dat een tas van Bree goedkoop is, maar wel dat die tas elke cent waard is. Een tas van Bree gaat een leveknag mee – het klinkt als een sleezy verkoopleus, maar het is de realiteit.

Die duurzaamheid zit ‘m overiges niet allen in het materiaal en het vakmanschap. Bree tassen inderscheiden zich ook doordat ze tijdloos zijn en juist in elk tijdsgewricht modieus en stijlvol blijven.